Dat(en)meer

Dat(en)meer

En dan heb je een date. En leuk gesprek op de app is ook niet alles bij een zoektocht naar een  nieuwe man in je leven, om dan te kijken of we ook live een klik hebben dan alleen op de app spreken we af om elkaar live te zien, toch altijd anders als op de app. Beetje spannend is het altijd wel natuurlijk. We hebben in een restaurant afgesproken. 10 Minuten te laat komt hij aan, oke, dat kan denk ik dan nog. Hij geeft mij een hand met een kus op elke wang en stelde zich voor. Voor ik kon zeggen wie ik was zegt hij dat hij naar de wc moet. Oke als je moet dan moet je zeg ik nog. Ik wacht..Alweer. Samen lopen we naar binnen ik houd de deur voor hem open, wat meestal de man, galant zo als ze zijn, voor je zou doen. Ik loop richting de banken (ben er vaker geweest, zitten erg lekker) en ga zitten, naast hem, op de bank zodat we even rustig kunnen praten. We bestellen een cappuccino en een latte voor mij. Ik praat wel makkelijk maar van zijn kant gaat het alleen over zijn grondwerk bedrijf. Of dat t maken heeft mijn mijn baan bij een bouwmarkt en hij er wel komt weet niet maar hij is er nogal vol van. Komt er eindelijk een vraag van zijn kant naar mij; “en jij dan, jij hebt een beetje brandjes geblust met een blusser?” Heb dik 13 jaar als vrijwilliger bij de brandweer gezeten deze vraag van hem viel niet goed bij mij dat snap je. Ik kijk hem in strak in zijn ogen en zeg dat hij dat wel heel erg denigrerend tegen mij zegt en dat ik dat niet leuk vind dat hij dat zo aan mij vraagt. Hij kijkt mij met grote ogen aan en ik denk maar een ding, helemaal klaar mee, echt niets voor mij, zo respectloos iemand! Ik bestel nog een latte, moet er even van bij komen  en ik vraag of hij ook nog wat wil maar hij wil niets zegt hij, hij wil naar huis en naar bed. Ik zeg helemaal prima! Dan opeens wil hij toch nog wat en besteld ook een latte, besluiteloos iemand ook nog denk ik en mijn ogen gaan rollen in mijn oogkassen.  Ik praat wel door, hou het gesprek gaande en drink intussen mijn latte op. Hij zegt niet veel meer. Als ik mijn latte op heb sta ik op en loop naar de kassa, hij loopt achter mij aan en blijft op enige afstand van mij af staan bij de kassa dus ik zeg maar “ik betaal het wel” hij mompeld wel iets maar ik heb geen idee wat. We lopen naar buiten geeft mij een hand en het enige wat hij nog zegt is “er is geen klik van mijn kant” en ik zeg dat, dat, geheel wederzijds is. Wens hem nog succes met het vinden van een vrouw maar hij zit al in zijn auto en rijd volgens mij met z’n staart tussen zijn benen terug naar huis. Als ik in mijn rode karretje naar huis rijd denk ik “daar wil ik toch echt niet s’morgens  naast wakker worden?”

Deze date koste mij maar 40 minuten van mijn tijd, was inclusief 10 min te laat aankomen, 5minuten verblijf op de wc en we zaten dus 25 minuten op de bank. Ik heb weer wat geleerd over mijzelf in deze 40 minuten date, dat ik inmiddels  presies weet wat ik wel wil en heel zeker weet ik nu wat ik niet wil in en man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *