Gedachten, regen en afwasmiddel?

Gedachten, regen en afwasmiddel?

Zo leuk, regen. Heerlijk als je honden hebt, verplicht eigelijk wel een beetje, ze moeten nu eenmaal hun behoefte doen buiten, regen of geen regen. Liever dat laatste maar jah… Dus getogen in mijn regenjas, outdoor laarzen aan, capuchon op (over mijn net gestijlde haren) handschoenen aan, honden aan de riem en gaan. Blik op oneindig. Met hoge poten lopen de honden door de plassen, nog even omkijken naar mij of ze zegen willen moet dit nu echt? Maar die gedachten zijn ze snel vergeten bij het zien van de eerste boom. Ze lopen verder ver voor mij aan door de regen, ik loop er met gebogen hoofd met mijn brillenglazen al weer voorzien van regen druppels achter hun aan. Het is nog vroeg en donker buiten. Hoeveel mensen er alweer in hun auto onderweg zijn naar hun werk of alweer naar huis na een nachtdienst, fietsend met regenpak aan of paraplu op, soms een scooter en een brommer . De honden kiezen vanmorgen de route en ik volg ze zwijgzaam door de regen met mijn gedachten op niets en soms dwalen ze af zo als nu. Heb je dat ook wel eens, dat je gedachten helemaal afdwalen, denken aan van alles en eigelijk helemaal niets, onsamenhangende gedachten, van niets zomaar iets maken? Ik ben daar heel goed in ik kan van niets opeens iets maken in m’n hoofd.  Ik moet nog afwassen heb ik wel afwasmiddel in huis gehaald oh moet nog nieuwe theedoeken halen maar even richting IKEA dan moet ik wel eerst mn auto vol tanken, die dan ook gelijk maar een poetsbeurt moet hebben, met een autowasstraat achter de pomp is dat wel handig, gelijk dan maar de boodschappen doen, wat zal ik vanavond eten heb zin in nasi met gebakken ei, heb ik nog wel eieren in huis straks maar even kijken wat ik nodig ben, kijk, ik dwaal af, mijn gedachten gaan met mij op de loop en ik loop nog steeds in de regen. Ik hoor een auto voorbij rijden en een van de honden blijft staan om te snuffelen waardoor mijn arm een ruk krijgt en ik met mijn gedachten weer helemaal in het nu terecht kom. Het regent maar door, weg zijn mijn dwaal gedachten welkom in het nu, in de regen, zwijgzaam de honden achterna richting huis en dan naar mijn werk. De nieuwe dag is begonnen.

Bij thuiskomst stond de afwasmiddel trouwens gewoon in het aanrecht kastje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *