Koude vrijdag morgen

Koude vrijdag morgen

Goedemorgen wat is het heerlijk zo vanmorgen en wat is het al weer licht buiten hè?! Een spontane begroeting om de dag mee te beginnen is altyd fijn.  Het is nog vroeg als ik aan de wandel ga met de honden maar een begroeting van iemand op deze vroege ochtend is natuulijk altyd een goed begin van de laatste dag van deze week. Koud als het is buiten loop ik met m’n sjaal over m’n mond met handschoenen aan een frisse neus buiten te halen. Ik moet nog even denken dat ik blij ben dat ik gister avond nog m’n auto heb voorzien van een scherm op de vooruit, scheelt straks een hoop krabben. Zelfs de honden moeten wennen aan deze frisse vroege ochtend merk ik. Ze zijn het snel vergeten als ze met hun neus in het witte krakende gras zoeken naar lekkere geurtjes om daar dan weer hun poot voor op te trekken om er over heen plassen. Als we verder lopen blijft er een achter die nog even door het krakende gras aan het rollen is. Ik wacht er op en als ik zo stil sta voel ik een koude rillingen over m’n lijf. Niet stilstaan dus, veel te koud! In beweging blijven is beter. Blijf je warm. Het is trouwens prachtig buiten de zon komt net te voorschijn en de lucht kleurt licht oranje. Je ziet die mooie kleuren van de lucht alleen maar als de zon net onder gaat bv aan het strand als je de zon in zee ziet zakken dan kleurt de lucht ook zo mooi of zoals nu, net voor de zon helemaal te voorschijn komt, een mooie oranje kleur. Er staat weinig tot geen wind en de wereld ziet er mooi uit met de rijp op het gras en op de bomen. Hopelijk brengt de vorst niet te veel schade aan voor de voorjaarsbloeiers die inmiddels met een knopjes net boven de grond uit komen. De sneeuwklokjes doen nu hun naam eer aan met de witte rijp waar ze vier rechtop met hun mooie witte klokjes tussen staan. Van mij mag het wel voorjaar worden, de warmte van de zon, de temperatuur lekker omhoog en smorgens in de  ochtendzon even met een bakkie koffie door je tuin lopen om te kijken hoe alles mooi groen word en gaat bloeien. Mijn spieren en gewrichten reageren op dit koude weer ze worden pijnlijk en stijf, ik heb er last van. Kou  is niet zo mijn ding. Niet fijn voor mijn lijf. Gelukkig gaan we de goede kant weer op en hoe mooi het nu buiten ook is voor mij mag het snel voorjaar worden dan volgt ook de zomer. Snel loop ik met de honden terug naar huis kan ik mij nog even opwarmen met een bakje thee en dan richting mijn werk.

Een nieuwe dag is weer begonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *