Fiets tocht

Fiets tocht

Vandaag de fiets gepakt en via Haren, Waterhuizen en Westerbroek de eerste stopplaats bij het scharmergat. De natuur is er prachtig en we kijken uit over het water. We fietsen door en komen een tafeltje aan de kant van de weg tegen met biologische gedroogde lever voor honden.zo leuk! Een zakje voor een euro. Die gaat mee naar huis voor de woefies. Ook m’n vriend neemt een zakje mee voor zijn woefies. We fietsen door en komen een kraampje tegen met plantjes. Ecologisch geteeld staat er bij. Een acave plant voor 50 cent. Dat word met de auto ff die kant op want in de fietstas zit nu lekkers voor een picknickje en natuulijk de woefie koekjes.
Op de fiets en “weer door” zoals m’n vriend altyd zegt. Richting Woudbloem gaat het nu. Over de woudbloemlaan waar m’n moeder vaak over fietste richting Haren naar haar ouders.Woudbloem de plaats waar mijn vader geboren is en waar mijn opa zijn witte wyandotten (kippen) aan “de man” wilde brengen. Wat hem aardig gelukt is want na enige tyd werd het bedrijf te groot en verhuisden ze naar Haren om daar het bedrijf verder uit te bereiden. Het huisje in Woudbloem staat er nog altyd. Ook mijn zus en broer zijn hier geboren. Zelfs de school waar mijn moeder hun elke dag heen bracht staat er nog steeds. Mooi om te zien. Met het uitzicht op het huisje zitten we op het dijkje van de Slochter ae van onze picknick te genieten.
Onze tocht gaat verder richting Schaaphok en vlak daarvoor slaan we af naar Harkstede. We fietsen door een prachtig natuurgebied we spotten zelfs nog een bruine kiekedief. In Harkstede vervolgen we onze weg naar het grunopark waar we bij de waterskibaan een lunch bestellen met een welverdiend bakkie koffie. Na de lunch fietsen we naar Engelbert om vanuit daar weer terug te fietsen naar huis.
Prachtig tochtje van ongeveer 32 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *