middag bronnenbad

middag bronnenbad

Vandaag mocht ik van mijzelf een middagje genieten in het bronnenbad. Vroeger (lees vorig jaar januari) ben ik er voor het laatst geweest, veel te lang geleden dus. Het duurde even voor ik naar binnen mocht, het was er best wel druk en ik had mij al verslapen vanmorgen want ik wilde een ochtendje bronnenbad doen misschien was het dan iets minder druk geweest. Had denk ik ook niets uitgemaakt want de Kerstvakantie schijnt het drukker te zijn dan in een andere vakantie periode wist een medewerker mij te vertellen toen ik een kopje koffie kreeg aangeboden omdat er een wachttijd van ongeveer anderhalf uur was. Ander half uur! Had ik daar wel zin in dacht ik. Met mijzelf afgesproken te wachten tot ik 2 kopjes koffie had gehad en als mijn nummertje dan nog niet aan de beurt was maar weer richting huis terug te rijden. Verbaasd hoe snel het dan toch weer kan gaan, bij mijn 2e bakje koffie verscheen daar zomaar mijn nummer op het beeldscherm waar ik het afgelopen halfuur naar had zitten kijken. Blij verrast, ik mocht naar binnen en liet een menigte van wachtende mensen achter mij. Eerst mijn schoenen uitrekken als ik binnen kom. Het rek is goed gevuld zoals je kunt zien op de foto. Hopelijk vind ik mijn schoenen terug als ik super relaxed van mijn middagje terug kom. Gelukkig voor mij niet naar boven voor een kleedhokje (traplopen, niet mijn sterkste kant en een lift is er niet). Zwempak aan, badjas aan (verplicht net als de slippers) Mijn kleren in het kleding kluisje evenals mijn mobiel want die moet ook verplicht in het kluisje. Middagje zonder moet kunnen toch? Op naar het warme water waar ik al een poosje naar uit had gekeken. Het water is heerlijk, drijvende, vanwege het hoge zout gehalte ga ik naar buiten, frisse neus en heerlijk warm water. Zwemmen lukt je bijna niet omdat het zout je laat drijven op het water. Waarom ook zwemmen. Hier is het relaxen geblazen, drijven, bubbelen in het bubbelbad, de massage stralen voor je nek en de massage straat die begint bij je voeten en eindigt bij je nek. Heerlijk! Door het zoute water krijgt je lichaam toch wel wat te verduren dus een rust pauze is ook een verplicht onderdeel. Hoe erg is dat?! De stoom sauna bezoek ik ook nog, even het laatste luie zweet er uit stomen en dan een koude regendouche als flinke oppepper. Nog even ga ik en het warme water drijven om dan een lekker broodje in de brasserie te eten. Natuurlijk kan ik niet zonder mijn latte machiatto en aangezien er een koffie bij de entree prijs inzit neem ik die dan ook maar. Geen idee of dat ook voor een latte machiatto geld maar ik neem hem toch maar samen met een lekker broodje geitenkaas met balsamico dressing. Ze hebben er van die lekkere banken waar je dan zo lekker op kan hangen als je zit te eten of te drinken. Netjes aan tafel kan ook maar dat doe ik natuurlijk niet. Na het eten ga ik nog even op een warm water bed liggen klotsen, kan ik mijn eten even laten zakken. Ik tref het niet want naast mij ligt iemand te slapen die er geluiden bij maakt waar ik niet op zit te wachten: gesnurk! Als ik ergens niet tegen kan is dat het wel. Ik wil mijn middag niet eindigen met mij ergeren aan snurkende mensen dus zoek ik een ander plekje om nog even languit te relaxen. Na een poosje ga ik richting de kleedhokjes zodat ik mij weer kan omkleden om naar huis terug te rijden. Het was een heerlijke relaxte middag die ik zeker over ga doen binnenkort. Ik bedenk mij dat ik dit veel te weinig doe. Mezelf zo verwennen moet ik echt vaker doen. Het enige wat nu nog mag doen is mijn schoenen zoeken.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *